RIANG RIA AIDILFITRI UNIT PENGURUSAN MAKLUMAT JMG SABAH 2019/1440H

RIANG RIA  AIDILFITRI UNIT PENGURUSAN MAKLUMAT JMG SABAH 2019/1440H

KOTA KINABALU, SABAH (02 JULAI 2019): SELASA, Unit Pengurusan Maklumat yang diketuai oleh En. Eddie Affandy bin Mohd Yusslee telah mengadakan satu majlis riang ria aidilfitri yang julung kalinya di unit beliau. Majlis bertempat di Aktiviti IT Data, Tingkat 1, Blok Jesselton, JMG Sabah pada hari Selasa 02 Julai 2019 bersamaan dengan 28 Syawal 1440H. Majlis riang ria adilfitri bermula pada pukul 10.30 pagi sehingga pukul 3.00 petang.

Baca selanjutnya

RUMAH TERBUKA UNIT PENTADBIRAN DAN KEWANGAN JMG SABAH

RUMAH TERBUKA UNIT PENTADBIRAN DAN KEWANGAN JMG SABAH

KOTA KINABALU, SABAH (01 JULAI 2019): ISNIN, Unit Pentadbiran dan Kewangan JMG Sabah telah mengadakan rumah terbuka unit mereka pada hari Isnin 1 Julai bersamaan  27 Syawal 1440H. Majlis di adakan di pejabat mereka.

Majlis mereka turut dikunjungi daripada unit lain dalam JMG Sabah. Majlis rumah terbuka mereka diketuai oleh CC K Halimah. Pelbagai juadah dihidangkan kepada para tetamu. Majlis ini berjalan dengan lancar.

Sumber maklumat : Penulis

Sumber foto : Pn. Rizidah binti Majawal

View the embedded image gallery online at:
http://blog.jmg.gov.my/akrab/archive/72019#sigProId9c9dac277b

Seminar Beckman Coulter Particle Size Analyzer

Seminar Beckman Coulter Particle Size Analyzer

Pusat Penyelidikan Mineral, Ipoh – 19 Julai 2019. Satu seminar berkaitan Beckman Coulter Particle Size Analyzer anjuran Unit Latihan PPM bersama Syarikat Straits Scientific Sdn Bhd telah diadakan di Dewan Seminar PPM pada 18 Julai yang lalu. Seminar ini bertujuan untuk mengetahui tentang teori “Beckman Coulter Laser Diffraction Particle Size Analysis” serta kaedah untuk memilih peralatan yang baik bagi memperolehi data dengan lebih tepat.
  
Selain itu, seminar tersebut telah dikendalikan oleh wakil daripada Syarikat Straits Scientific Sdn Bhd, iaitu Ms Wong Chor Wan. Sepanjang program itu berlangsung, para peserta telah diberikan penerangan tentang peralatan yang ditunjukkan serta cara untuk mengendalikan peralatan itu dengan betul. Mereka juga telah diberi peluang untuk belajar menganalisa dan mengumpul data sendiri daripada makmal masing-masing dengan menggunakan peralatan tersebut.

Baca selanjutnya