PPM Telah Meraih Kejayaan Dalam MTE’20

PPM Telah Meraih Kejayaan Dalam MTE’20

Pusat Penyelidikan Mineral, Ipoh – 27 Februari 2020. Sekalung tahniah diucapkan kepada PPM kerana telah berjaya merangkul 1 pingat perak dan 2 pingat gangsa dalam Malaysia Technology Expo 2020 (MTE’20) yang telah diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra(PWTC), Kuala Lumpur pada 20 hingga 22 Februari yang lalu.

Pada tahun ini, PPM telah menghantar 3 inovasi untuk dipertandingkan dan berjaya memperoleh pingat perak bagi inovasi The Floating Farming system (SPAK) dari Cawangan Teknologi Pemulihan Lombong dan Kuari (CTPLK), serta pingat gangsa bagi kedua-dua inovasi Quarry Environmental Modelling Software Version 2.0 dari Cawangan Teknologi Perlombongan dan Pengkuarian (CTPP), dan Eco-Friendly Glass Ceramic Tile From Silicate Waste dari Cawangan Teknologi Berasaskan Silika (CTBS).

Tahniah dan terima kasih diucapkan kepada seluruh pasukan PPM atas kejayaan yang cemerlang di awal tahun 2020. Semoga PPM terus maju dalam mengembangkan ilmu penyelidikan serta inovasi-inovasi ke peringkat yang lebih tinggi.

Written by : ezulia