MESYUARAT TAKLIMAT SUMBER MINERAL SABAH DAN TEKNOLOGI PEMBANGUNAN MAPAN BIL. 1/2019

MESYUARAT TAKLIMAT SUMBER MINERAL SABAH DAN TEKNOLOGI PEMBANGUNAN MAPAN BIL. 1/2019

KOTA KINABALU JMG SABAH (30 JANUARI 2019) : Satu mesyuarat telah diadakan bagi merancang satu Taklimat Sumber Mineral Sabah dan Teknologi Pembangunan Mapan yang mana dicadangakan pada awal bulan Mac 2019 bertempat di Ming Garden Hotel, Kota Kinabalu.   Mesyuarat dihadiri oleh Tuan Pengarah selaku Penasihat dan dipengerusi oleh Encik Webster Wong selaku Penyelia Projek. Manakala Encik DD Daulip Lakkui sebagai Penyelaras Projek (Ketua Projek). AJK lain yang turut hadir adalah Encik Paulius Godwin (KUGS), Encik Eddie Affandy Mohd Yusslee (KUPM - Protokol), Encik Fredolin Javino (komiti Arang Batu), En. Mazuan bin Roslan (Ketua Logistik), Encik Richard Clemen (Logistik), Puan K. Halimah bt Alis, Menanggung PPT & (Urusetia - Pentadbiran), Puan Vianni Vincent (Urusetia - Kewangan), Puan Besty Jenny Adim & Puan Normi Adok (Urusetia - IT), Encik Fiqria Haziq Ahyai Abdullah (Pemandu) dan Puan Lena Anggie (Setiausaha).

Taklimat ini dicadangkan khasnya untuk menyebarkan dan berkongsi maklumat dengan kerajaan Negeri Sabah serta agensi-agensi berkaitan untuk meningkatkan pengetahuan dan kerjasama dalam memelihara dan membangunkan kekayaan sumber alam ini secara mapan selaras dengan keperluan pembangunan yang sejagat yang dapat mengimbangi keperluan sosio-ekonomi masyarakat tanpa memudaratkan kepentingan alam sekitar.

Mesyuarat ini juga menyentuh objektif, kaedah penyampaian, kos dan faedah penganjuran untuk melancarkan program tersebut kelak.  

Written by : BESTY