PROGRAM SAMBUTAN HARI ALAM SEKITAR NEGARA PERINGKAT NEGERI JOHOR 2018

PROGRAM SAMBUTAN HARI ALAM SEKITAR NEGARA PERINGKAT NEGERI JOHOR 2018

Batu Pahat, 21 Oktober 2018 - JMG Johor telah mengambil bahagian dalam pameran sempena Sambutan Hari Alam Sekitar Negara (HASN) 2018 Peringkat Negeri Johor yang telah diadakan di Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Hussein Onn, Batu Pahat. YB Dr Sahruddin Jamal, Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Alam Sekitar dan Pertanian Negeri Johor merangkap Pengerusi Jawatankuasa Induk Penganjuran yang juga Wakil Rasmi kepada YAB Menteri Besar Johor telah menyempurnakan perasmian HASN 2018 Peringkat Negeri Johor.

Dalam ucapannya beliau telah mengajak seluruh peringkat masyarakat untuk bersama-sama berganding bahu memelihara alam sekitar. Bangsa Johor perlu bersedia menerima segala perubahan dan melakukan transformasi dalam memelihara alam sekitar yang hasilnya nanti akan kembali kepada diri mereka sendiri. Persekitaran yang indah, bersih dan selamat akan mensejahterakan kehidupan tidak sahaja kepada manusia tetapi juga kepada kehidupan flora dan fauna.

Peluang menyertai pameran ini telah membolehkan JMG berkomunikasi secara langsung dengan masyarakat selaras dengan hasrat ‘ke arah memasyarakatkan JMG’.

Sumbangan artikel : En. Asrul Sani bin Abdullah

Written by : asrul