SAMBUTAN IHYA’ RAMADHAN DI PUSAT PENYELIDIKAN MINERAL, JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS MALAYSIA

SAMBUTAN IHYA’ RAMADHAN DI PUSAT PENYELIDIKAN MINERAL, JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS MALAYSIA

Pada 28 Jun 2016 (23 Ramadhan 1437H) Kelab Sukan dan Kebajikan Pusat Penyelidikan Mineral (KSKPPM), Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia (JMG) telah menganjurkan program Ihya’ Ramadhan di perkarangan PPM.  Seramai seratus enam puluh (160) orang tetamu telah hadir ke majlis sambutan Ihya’ Ramadhan 1437H. Pada kali ini, KSKPPM amat berbesar hati menerima kehadiran YBrs. Ketua Pengarah JMG iaitu Tn Hj Mior Salehhuddin Bin Mior Jadid, Pengarah PPM dan isteri, Timbalan Pengarah PPM, Ketua-ketua Cawangan dan kakitangan PPM serta ahli keluarga kakitangan PPM.  Majlis juga telah diserikan lagi dengan kehadiran lima puluh (50) orang pelajar-pelajar Maahad Tahfiz Addin Qiraat, Jalan Seruan, Ipoh.

Baca selanjutnya

LAWATAN KERJA TIMBALAN KETUA SETIAUSAHA (SUMBER ASLI) NRE KE KOMPLEKS JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS, IPOH

LAWATAN KERJA TIMBALAN KETUA SETIAUSAHA (SUMBER ASLI) NRE KE  KOMPLEKS JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS, IPOH

Timbalan Ketua Setiausaha (Sumber Asli), Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE), Yang Berbahagia Dato’ Dr. Nadzri bin Yahaya telah membuat lawatan kerja ke Kompleks JMG Ipoh pada 28 Jun 2016. Pusat Penyelidikan Mineral telah bertindak selaku tuan rumah bagi acara ini. Lawatan ini turut disertai oleh Setiausaha Bahagian Mineral dan Geosains, Dato’ Wan Mazlan bin Wan Mahmood. Acara lawatan ini telah dimulai dengan penyampaian taklimat oleh Ketua Pengarah JMG, Tn. Hj. Mior Sallehhuddin bin Mior Jadid dan YBhg Dato’ TKSU juga telah menyampaikan beberapa amanat dan harapan beliau kepada jabatan ini.

Baca selanjutnya

KURSUS KESEDARAN MS ISO 9001 : 2015

KURSUS KESEDARAN MS ISO 9001 : 2015

Pusat Penyelidikan Mineral (PPM) dengan kerjasama SIRIM STS Sdn. Bhd. telah menganjurkan Kursus Kesedaran Sistem Pengurusan Kualiti MS ISO 9001 : 2015 pada 27 Jun 2016 bertempat di Dewan Seminar, PPM. Kursus ini diadakan bertujuan untuk  menambahkan lagi  pengetahuan pegawai dan kakitangan PPM terlibat dengan pelaksanaan Sistem Pengurusan Kualiti di PPM.  Pegawai dari Bahagian Perkhidmatan Teknikal (BPT) juga menghadiri kursus ini. Seramai 40 orang peserta berjaya mengharungi kursus satu hari ini.

Baca selanjutnya