Majlis Bacaan Yasin, Tahlil Ringkas dan Doa Selamat JMG Pahang Okt 2020

Majlis Bacaan Yasin, Tahlil Ringkas dan Doa Selamat  JMG Pahang Okt 2020

Majlis Bacaan Yasin, Tahlil Ringkas dan Doa Selamat  JMG Pahang Okt 2020

Oleh : Mohammad Aznawi bin Hj Mat Awan (KUPM JMG Pahang)

 

Pada 16 Oktober 2020, bersamaan Hari Jumaat, 28 Safar 1442H, JMG Pahang telah mengadakan Majlis Bacaan Yasin, Tahlil Ringkas dan Doa Selamat di bilik serbaguna tingkat bawah bangunan JMG Pahang dan telah dihadiri oleh kakitangan JMG Pahang yang beragama Islam. Majlis dianjurkan oleh Unit Pentadbiran dan Kewangan dengan kerjasama Kelab Sukan dan Kebajikan (KESKEPA) JMG Pahang.

 

Sebelum bacaan yasin dan tahlil dimulakan, sedikit tazkirah telah disampaikan oleh Tn Hj Shari bin Ismail, Timbalan Pengarah Unit Sumber Mineral JMG Pahang yang berkongsi serba sedikit nasihat dan pengetahuan ilmu agama beliau kepada para hadirin.

 

Majlis kemudiannya diteruskan dengan bacaan yasin secara beramai-ramai para hadirin, diikuti oleh tahlil ringkas dan diakhiri dengan bacaan doa selamat olen En Hazami bin Abdullah, Pembantu Geosains Unit Geosains JMG Pahang.

 

Pengarah JMG Pahang, Tn Hj Nurul Huda bin Hj Romli kemudiannya mempersilakan para hadirin untuk menikmati sedikit jamuan ringan yang disediakan.

 

Alhamdulillah, majlis ini telah dapat dilaksanakan dengan baik hasil kerjasama kakitangan JMG Pahang yang hadir. Didoakan semua kakitangan JMG Pahang akan sentiasa dipermudahkan Allah dalam melaksanakan tugasan dan tanggungjawab hakiki serta kehidupan seharian masing-masing…Amin…

 

 

- sekian -

 

Written by : aznawi