BENGKEL TERAPI MINDA

BENGKEL TERAPI MINDA

JMG Kelantan telah mengadakan Bengkel Terapi Minda yang dianjurkan oleh LPPKN (Lembaga Penduduk dan Pembangunan  Keluarga Negara) pada 9 Oktober 2023 (Isnin) bertempat Dewan Malaysia Kompleks Belia dan Sukan Panji, Kelantan. Bengkel ini telah melibatkan 34 orang peserta dari JMG Kelantan termasuklah Tuan Pengarah, En. Zaidi Bin Daud dan semua pegawai.

Tujuan utama bengkel ini adalah untuk memberi peluang kepada setiap peserta mengenali tahap tekanan dan meluahkan perasaan secara efektif dan mengenalpasti teknik  pengurusan tekanan yang berkesan dalam kehidupan seharian.

Aktiviti - aktiviti yang telah diadakan ialah sesi kuliah dan aktiviti berkumpulan. Antara tajuk aktiviti ialah Getting To Know U, Refleksi , Fear Facktor dan Teamworks Matter dan Terapi Pengurusan Emosi.

Hasil daripada bengkel tersebut, peserta dapat memahami tahap tekanan masing-masing serta mengetahui cara untuk mengatasinya disamping memupuk semangat kerja berpasukan serta cintakan organisasi.

Tahniah dan syabas kepada semua peserta yang telah berjaya menghadiri Bengkel Terapi Minda anjuran LPPKN Kelantan. Semoga sepanjang aktivti yang disediakan oleh penganjur memberi manfaat dalam kehidupan seharian dan menjadi panduan dalam mengendalikan tugasan-tugasan dalam organisasi jabatan. Insyallah, bengkel ini akan dijadikan aktiviti tahunan JMG Kelantan.