PERLAWANAN PERSAHABATAN BOLA SEPAK

muka depan perlawanan bolasepak 2015

Johor Bahru, 10 September 2015 – Baru-baru ini, satu perlawanan bola sepak persahabatan antara JMG Johor dan staff Fakulti Kejuruteraan Mekanikal UTM yang telah diadakan di padang UTM B, Skudai. Perlawanan yang berlangsung pada pukul 5.00 petang itu berlangsung dalam keadaan yang baik sekali bagi kedua-dua pasukan. Ini merupakan perlawanan yang kedua bagi kedua-dua pasukan, dimana sebelum ini telah dimenangi oleh pasukan JMG Johor.

Baca selanjutnya

Program Pendedahan Kepada Risiko Geologi Kawasan Tanah Tinggi

Program Pendedahan Kepada Risiko Geologi Kawasan Tanah Tinggi telah dianjurkan oleh Unit Pengurusan Maklumat dengan kerjasama dari Unit Geosains pada 8 hb September 2015 di Cameron Highlands. Seramai 24 orang terlibat dalam program ini. Objektif utama program diadakan adalah untuk memberi pendedahan kepada kakitangan JMG Perak berkenaan risiko geologi yang wujud di kawasan tanah tinggi. 

Baca selanjutnya

Program Pemahaman Kepada Penggerudian Hidrogeologi

Program Pemahaman Kepada Penggerudiaan Hidrogeologi telah dianjurkan oleh Unit Geosains JMG Perak dengan kerjasama dari Unit Pengurusan Maklumat pada 27 hb Ogos 2015. Program ini dilaksanakan di Kg. Kajang Lasah, Sungai Siput, Perak. Objektif utama program ini adalah untuk memberi pemahaman kepada kakitangan dari unit lain tentang kerja penggerudian yang dilaksanakan dalam hidrogeologi. Seramai 14 orang kakitangan telah terlibat dalam program ini.   

G1

G2

BENGKEL PENGKOMERSIALAN HASIL R&D

BENGKEL PENGKOMERSIALAN HASIL R&D

7-8 September 2015, Bengkel Pengkomersialan Hasil R&D telah dirasmikan oleh Mantan Pengarah PPM, Tn Hj Shahar Effendi bin Abdullah Azizi. Bengkel Pengkomersialan mensasarkan objektif bagi memperkenalkan pathway untuk mengkomersialkan hasil R&D yang dihasilkan oleh para penyelidik-penyelidik di JMG secara amnya dan PPM secara khasnya. Bengkel ini telah diadakan dengan jayanya selama 2 hari di PPM. Bengkel yang diadakan selama dua hari ini telah dihadiri oleh 40 orang pegawai dari Ibu Pebajat JMG, JMG Negeri Perak dan juga PPM.

Baca selanjutnya