PERHIMPUNAN BULANAN NOVEMBER 2018 JMG PAHANG

PERHIMPUNAN BULANAN NOVEMBER 2018 JMG PAHANG

Pada 26 November 2018, bersamaan hari Isnin, telah dijalankan Program Perhimpunan Bulanan Bil 10/2018 JMG Pahang. Program bermula pada pukul 9.30 pagi dengan semua kakitangan berkumpul di Bilik Ilmenite, JMG Pahang. Juruacara perhimpunan bulanan kali ini ialah En. Faridulazman b. Ismail, Penolong Pegawai Geosains Program dimulakan dengan bacaan doa oleh Hj Ahmad Fadzil b. Sulaiman, Penolong Pegawai Geosains, diikuti nyanyian Lagu Negaraku, nyanyian Lagu Pahang dan Lagu JMG Malaysia. Bacaan ikrar dibacakan oleh En Mohd Hairimy b. Abdul Rahim, Pembantu Operasi yang baharu berpindah ke JMG Pahang.

Baca selanjutnya

Pameran Artifak dan Bahan Sejarah Rasulullah SAW dan Para Sahabat Baginda RA di Kuantan, Pahang

Pameran Artifak dan Bahan Sejarah Rasulullah SAW dan Para Sahabat Baginda RA di Kuantan, Pahang

Kuantan, 26 November 2018 Masihi/18 Rabiul Akhir 1440 Hijrah. Satu Pameran Artifak dan Bahan Sejarah Peninggalan Rasulullah SAW dan Para Sahabat Baginda RA sedang diadakan di Dewan Baharu Kompleks Ibu Pejabat Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) Kuantan. Bangunan ini merupakan bangunan baharu MPK yang terletak bersebelahan Perpustakaan Awam Pahang yang baharu di Jalan Kemunting dan berhadapan dengan Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan.

Baca selanjutnya

MAJLIS PERASMIAN PROGRAM 3D-KL "GEOLOGICAL GROUND MODELLING WORKSHOP"

MAJLIS PERASMIAN PROGRAM  3D-KL "GEOLOGICAL GROUND MODELLING WORKSHOP"

KUALA LUMPUR, Cheras, 7 November 2018 - Timbalan Ketua Pengarah (Korporat dan Ekonomi Mineral) Yang Berusaha En. Kamal bin Daril telah merasmikan Program 3D-KL "GEOLOGICAL GROUND MODELLING WORKSHOP" bertempat di Cempaka Apartment Hotel, Kuala Lumpur. Bengkel ini adalah merupakan kerjasama di antara Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia dan British Geological Survey dalam bidang teknikal dan perkongsian pengalaman dalam membangunkan Projek 3D-KL yang juga merangkumi aktiviti-aktiviti lawatan kajian ke kawasan-kawasan sekitar Kuala Lumpur dan negeri Selangor dan dibantu oleh maklumat dan data-data geosains yang dibekalkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur(DBKL), Jabatan Kerja Raya(JKR) serta Mass Rapid Transit Corporation Sdn. Bhd.(MRT).

Majlis perasmian juga dihadiri Pengarah JMG Selangor/W. Persekutuan, En. Jontih Enggihon. Bengkel yang bermula pada tarikh 07 sehingga 23 November 2018 disertai oleh wakil-wakil daripada JMG, DBKL, JKR, MRT, Universiti Malaya, Universiti Kebangsaan Malaysia dan Universiti Tenaga Nasional.

Baca selanjutnya