PERHIMPUNAN BULAN NOVEMBER 2022 JMG SARAWAK

PERHIMPUNAN BULAN NOVEMBER 2022 JMG SARAWAK
KUCHING, 29 NOVEMBER 2022 - Jabatan Mineral dan Geosains Sarawak telah mengadakan Majlis Perhimpunan Bulanan di Bilik Mesyuarat Baiduri, JMG Sarawak. Majlis dimulakan tepat pada pukul 8.20 pagi dengan nyanyian lagu negaraku, lagu Sarawak Ibu Pertiwiku, lagu Perkhidmatan Awam dan disusuli dengan bacaan doa. Majlis pada kali ini telah dianjurkan oleh Aktiviti Geofizik yang diketuai En Shahrul Ridzuan. Agenda majlis diteruskan dengan ucapan perutusan oleh Pengarah JMG Sarawak iaitu Encik Roslan bin Rajali. Di dalam perutusannya, pertama sekali, beliau telah mengucapkan tahniah kepada YAB Dato’ Seri Anwar Bin Ibrahim di atas perlantikan sebagai Perdana Menteri ke -10. Seterusnya, Pengarah telah menyentuh beberapa perkara seperti status kewangan pejabat, peringatan, makluman dan pelaporan aktiviti bulanan oleh setiap unit/ aktiviti di JMG Sarawak. Beliau turut mengingatkan mengenai pematuhan Garis Panduan Tatacara Penggunaan Internet dan Mel Eletronik di Agensi Kerajaan (PKPA BIL 1/2003). Beliau menasihatkan agar kakitangan JMG Sarawak tidak melanggar pekeliling sedia ada dengan tidak memuat turun, menyimpan dan menggunakan internet pejabat untuk hiburan atas talian seperti permainan elektronik, laman sosial FB dan lain-lain laman web kecuali yang berkaitan dengan kerja sahaja. Selain itu, beliau juga memberi cadangan kepada kakitangan yang terlibat dengan latihan atau kursus di luar bagi berkongsi maklumat dan pengetahuan secara taklimat dalaman. Akhir sekali di dalam perutusannya, Pengarah menerangkan mengenai program Board Of Geologists (BOG) serta peringatan untuk mengumpulkan CPD kepada semua ahli berdaftar. Akhir kata, perhimpunan kali telah berjalan dengan lancar dan semua kakitangan telah memberi kerjasama yang baik.

Majlis Perhimpunan Bulanan Pusat Penyelidikan Mineral (PPM) Bil. 04/2022

Majlis Perhimpunan Bulanan Pusat Penyelidikan Mineral (PPM) Bil. 04/2022
IPOH, 16 NOV - Majlis Perhimpunan Bulanan Pusat Penyelidikan Mineral (PPM) Bil. 04/2022 telah diadakan pada hari ini secara hibrid (fizikal dan dalam talian).
 
Pengarah Kanan PPM, Dr. Nazwin binti Ahmad telah menyampaikan perutusan dan ucapan beliau diikuti dengan tayangan aktiviti R&D&C&I. Beliau juga turut mengumumkan kakitangan baharu iaitu En. Norshahrulnizam bin Yuhani (Pemandu Kenderaan H11) serta Pelajar Latihan Industri, En. Muhammad Ashman Nabil bin Shaful Bahari (UiTM Kampus Cawangan Arau).
Dalam majlis yang sama, Pengarah Kanan telah menyampaikan Anugerah Pekerja Contoh Suku 3/2022 dan Sijil Sukarelawan KOSPEN. Ucapan tahniah juga diberikan kepada Ts. Muhammad Afiq Afandi bin Abdul Aziz di atas perakuan sebagai Teknologis Professional (Ts.) berkuatkuasa 29 Oktober 2022.
 
Majlis ini diakhiri dengan Taklimat Tatacara Pelupusan Sisa Kimia yang disampaikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelupusan Sisa Kimia PPM, ChM. Anuar bin Othman.

MAJLIS PERHIMPUNAN BULANAN BIL. 11/2022, BACAAN YASIN DAN DOA SELAMAT

MAJLIS PERHIMPUNAN BULANAN BIL. 11/2022, BACAAN YASIN DAN DOA SELAMAT

SHAH ALAM, 11 November 2022 – Jabatan Mineral dan Geosains Selangor/ Wilayah Persekutuan telah mengadakan Majlis Perhimpunan Bulanan beserta Majlis Bacaan Yasin dan Doa Selamat.

Majlis bermula tepat pada puku 9.00 pagi, dipengerusikan oleh Cik Nurulain Syafira Adira dan bacaan doa oleh En. Mohd Hafeez. Pengarah JMGSWP, Yang Berusaha En. Tuan Rusli bin Tuan Mohamed telah menyampaikan perutusan beliau kemudian disusuli dengan tayangan  montaj bergambar aktiviti bulanan jabatan. Majlis perhimpunan diakhiri dengan sesi Bacaan Yasin dan Doa Selamat khas untuk warga jabatan yang sedang diuji dengan masalah kesihatan dan yang terkesan daripada bencana banjir. Semoga diberikan kesembuhan dan dipermudahkan segala urusan.