PROGRAM JALINAN INTEGRASI NASIONAL PENJAWAT AWAM DI SARAWAK TAHUN 2023

PROGRAM JALINAN INTEGRASI NASIONAL PENJAWAT AWAM DI SARAWAK TAHUN 2023

Telah berlangsung Program Jalinan Integrasi Nasional Penjawat Awam di Sarawak Tahun 2023 bermula pada 18 Oktober sehingga 22 Oktober 2023, di Miri, Sarawak.

Majlis tersebut telah dianjurkan oleh Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional dan hadiri oleh penjawat awam dari Semenanjung, Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan yang baru pertama kali berkhidmat di Sarawak. Seramai empat orang kakitangan JMG Sarawak telah memenuhi program tersebut iaitu En. Lokman Hakimi bin Zakariah, En. Muhammad Irfan bin Mohd Azmi, Pn. Nurul Hidayatul Haida binti Muhamad dan Pn. Fejulonika Felix.

Selain daripada menghadiri majlis Perkongsian Ilmu, peserta juga didedahkan dengan aktiviti bersama masyarakat di Kampung Kuala Sibuti, Bekenu, Miri melalui program-program seperti Majlis Penyerahan Anak Angkat Kepada Keluarga Angkat, Malam Interaksi Bersama Masyarakat, Sukan Rakyat dan Malam Jalinan Budaya.

Majlis Penutupan telah disempurnakan oleh YB Datuk Rosey binti Haji Yunus, Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Kanak-Kanak dan Kesejahteraan Komuniti (Pembangunan Wanita dan Kanak-Kanak) Negeri Sarawak. Majlis ini turut dihadiri YBhg Dato’ Haji Che Roslan bin Che Daud, Ketua Pengarah, Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional.

Written by : khalid@jmg.gov.my