AKTIVITI JUN 2024

AKTIVITI JUN 2024

AKTIVITI JMG KELANTAN JUN 2024

JUN 2024 11 Jun 2024 (Selasa), JMG Kelantan telah mengadakan satu lawatan ke lombong emas Syarikat CMMC di Sokor, Tanah Merah, Kelantan sempena Mesyuarat Jawatankuasa Sumber Mineral, Jabatan Mineral dam Geosains seluruh Malaysia. Beberapa orang kakitangan JMG Kelantan juga terlibat dalam lawatan tersebut. Semua pegawai dan kakitangan di bawa ke Dewan untuk mendengar taklimat yang disampaikan oleh Pegawai Geologi  CMMC. Kemudian semua peserta lawatan di bawa melawat ke sekitar kawasan tempat pemprosesan emas.

 

12 Jun 2024 (Rabu), JMG Kelantan menganjurkan aktiviti gotong royong di Stor Cawangan JMG. Hampir semua kakitangan JMG Kelantan telah terlibat dalam gotong royong tersebut.

 

13 Jun 2024 (Khamis), Unit Lombong dan Kuari JMG Kelantan dengan kerjasama Angkatan Pertahanan Awam (APM) Kota Bharu telah mengajurkan Kursus Pertolongan Cemas diadakan di Bilik Mesyuarat Gunasama Wisma Persekutuan Kota Bharu, Kelantan. Seramai 40 orang peserta JMG Kelantan menyertai kursus ini termasuk Tuan Pengarah, Zaidi bin Daud. Taklimat disampaikan oleh 3 orang pegawai APM iaitu,  KAPT.(PA) Md Fadir bin Md. Nor, SM.(PA) Rohaizad bin Mamat dan SIN.(PA) Arnee binti Zaminudin.

 

Tahniah dan syabas kepada semua kakitangan JMG Kelantan kerana telah memberi kerjasama dalam semua aktiviti yang telah dianjurkan. Semoga ilmu yang diperolehi dapat memberi manfaat dan panduan dalam kehidupan seharian.